![]() ![]() |
Jan 22 2007, 09:30 AM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 67 Dołączył: 2-December 06 Nr użytkownika: 312 Numer GG: 3056403 |
Czy planujecie w najbliższym czasie zrobić osobną kategorię dla for?
For przeważnie są zadbane, ludzie często je odwiedzają i nie jest to robione dla zysku a dla innych. W przeciwieństwie do tego katalogi są stawiane tylko do celów pozycjonerskich lub zarobkowych. Mają tysiące takich samych stron jak inne katalogi. W związku z tym uważam, że fora nie powinny być w kategorii z katalogami. Jest to dość krzywdzące dla właścicieli for, gdyż w większości dostaję linki z jakiś katalogów. |
|
|
|
Jan 22 2007, 02:34 PM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrators Postów: 255 Dołączył: 26-November 06 Skąd: POLSKA Nr użytkownika: 273 Numer GG: 893290 |
problem z forami jest ten iz maja sporo linków w sygnaturach, jesli na stronie jest np 10 postów w towpicu i kazdy ma 3 linki to daje 30 linków do tego dochodzą linki inne które sa w danym forum i pod tym względem fora maja slaba wartość linkowana i wg niektórych czasami gorszą od katalogów właśnie z uwagi na ilość linków (ja podaje tu wartości minimalne)
jesli jednak ktos ma forum gdzie nie mozna miec linków w sygnaturach lub maja one parametr nofollow, sa zadbane, tematyczne skłonni jestesmy je dac nawet do kategorii tematycznej w systemie co pozwoli takiemu forum zdobywac wiecej punktów systemowych. -------------------- Wszystkie informacje proszę na PRIV (FORUM). Mają być szczegółowo opisane o co chodzi abym nie musiał główkować! :) |
|
|
|
Jan 23 2007, 07:09 PM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 67 Dołączył: 2-December 06 Nr użytkownika: 312 Numer GG: 3056403 |
Czy w związku z Twoją wypowiedzią możliwe jest dodanie do systemu forum www.bezan.com.pl/forum ?
Linki mają nofollow. Na forum od początku jest porządek i jest o jednej unikalnej tematyce - dużo for o żeglarstwie nie ma. Proszę o rozważenie przyjęcia do systemu. |
|
|
|
Jan 23 2007, 07:46 PM
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() Grupa: Root Admin Postów: 1,529 Dołączył: 25-July 06 Skąd: Anglia Nr użytkownika: 1 Numer GG: 6243808 |
jezeli masz w systemie dodana domene jako linkujaca www.bezan.com.pl podepni poprostu wtedy skrypt na forum i bedzie to szlo jako jedna kategorja (kategorja domeny glownej ) jesli nie i chcesz dac tylko forum i faktycznie jest to tak jak mowisz to owszem damy do kategorji tematycznej
-------------------- Tanie pozycjonowanie i skuteczne pozycjonowanie to sztuka dla nie licznych. Jeśli nie umiesz sam wypozycjonować strony skożystaj z profesionalnej firmy która zajmuje się robieniem audytu strony, reklamami w Google AdWords, reklama w internecie
TANIE POZYCJONOWANIE - klikni tutaj - Tanie Pozycjonowanie AUDYT STRONY - klikni tutaj - Audyt strony REKLAMA w Google AdWords - klikni tutaj - Google AdWords REKLAMA W INTERNECIE - klikni tutaj - Reklama w Internecie |
|
|
|
Jan 23 2007, 09:10 PM
|
|
|
To mam jeszcze jedno pytanie.... Jaka kategoria jest lepsza pod względem punktowym i tematycznym dla żeglarstwa?
1. Turystyka sport zdrowie 2. Rozrywka i Hobby ?? Żeby nie zakładać nowego tematu.... Mając forum pod adresem www.domena.com.pl/forum a na www.domena.com.pl mam już działający system muszę kopiować plik orn2 do katalogu "forum" bo tam jest całość plików forum czy nie trzeba? Czy może muszę instalować osobno dla forum ? |
|
|
|
Jan 23 2007, 10:08 PM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 75 Dołączył: 18-October 06 Skąd: Przemyl Nr użytkownika: 164 Numer GG: 740089 |
Srki yoogii, sam jestem pasjonatem zeglarstwa i szant, z lezka w oku wspominam wiele milych chwil
Ale powiem, ze to juz jest przegiecie!!! (IMG:style_emoticons/default/blink.gif) czy admini beda sie uginali pod presja uzytkowników i zmieniali zasady i regulamin, który sami stworzyli? czy o przyjeciu strony decyduje uzytkownik, który glosno krzyczy? i czasem trzeba go poglaskac aby sie uciszył? czy tez sa obiektywne kryteria dotyczace wszystkich? http://www.linkorn.pl/forum/W-jakiej-kateg...and33-t607.html - / regulamin - jaka kategoria / http://staty.linkorn.pl/ - wymagania dla strony www.bezan.com.pl/forum/ - nowo powstałe forum w/g narzedzia linkorna posiada google BL - 0 MSN BL - 11 cytuje pkt.9 regulaminu Do systemu do działów katalogi, fora i śmietnik – strony dodawane są pod warunkiem posiadania minimum 500 BL (średnia msn i google). Pozostałe działy są ograniczone do przyjmowania nowych stron warunkami posiadania 1 BL w Google i 1 BL w MSN. Jeżeli nie masz pewności czy twoja strona spełnia nasze minimalne wymagania sprawdź ją 1. forum na chwile obecna chyba nie spełnia kryteriów dodania go do systemu. Jesli juz to do kategorii SMIETNIK, a nie Katalogi i Fora ( a tym bardziej do kategorii tematycznej ) 2. Nie oszukujmy sie jest to zwykłe forum oparte na skrypcie phpBB by Przemo jakich jest dziesiatki tysiecy w necie 3. Jesli stworzy sie precedens to inni uzytkownicy tez moga zadac przesuniecia swojego forum do kategorii tematycznej, bo jest ladnie zadbane i o ciekawym temacie - ale to tylko fora oparte na standardowym skrypcie rozumiem, iz mozna zrobic wyjatek dla kogos kto zrobil cos oryginalnego - na wlasnym unikatowym skrypcie autorskim, a nie na rozwiazaniu ktorych w necie sa kolosalne ilosci, NIKT NIKOGO NIE ZMUSZA CHYBA DO DODAWANIA STRON DO SYSTEMU, jak sie mu niepodoba kategoria w ktorej zarabia malo pkt. a jesli ma punktów za malo - to wystarczy wejsc w opcje BAZAR To mam jeszcze jedno pytanie.... Jaka kategoria jest lepsza pod względem punktowym i tematycznym dla żeglarstwa? 1. Turystyka sport zdrowie 2. Rozrywka i Hobby ?? ten tekst mowi sam za siebie -------------------- |
|
|
|
Jan 23 2007, 10:13 PM
|
|
|
Powiedz, że nie zalezy Ci na punktach i na swojej stronei linki wstawiasz dobroczynnie za grosze.... ????
Chcę się dowiedzieć gdzie jest na to miejsce bo jak dla mnie obie kategorie są dobre a Ty tu robisz wielkie halo.... |
|
|
|
Jan 23 2007, 10:30 PM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 75 Dołączył: 18-October 06 Skąd: Przemyl Nr użytkownika: 164 Numer GG: 740089 |
1. A ja mam dosc twojego ujadania, bo skomplesz jak pies zebrzacy i wkurza mnie twoje pazerniactwo na punkty
miejsce twojego forum jest w kategorii smietnik - patrz REGULAMIN www.bezan.com.pl/forum/ - google BL - 0 MSN BL - 11 pod wzgledem pozycjonerskim ma wartosc obecnie 0, wrazen estetycznych i merytoryki tematu, ktory poruszasz na swoim forum - nie oceniam 2. masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem pisanego tekstu, wiec napisze raz jeszcze 2. Nie oszukujmy sie jest to zwykłe forum oparte na skrypcie phpBB by Przemo jakich jest dziesiatki tysiecy w necie
3. Jesli stworzy sie precedens to inni uzytkownicy tez moga zadac przesuniecia swojego forum do kategorii tematycznej, bo jest ladnie zadbane i o ciekawym temacie - ale to tylko fora oparte na standardowym skrypcie - i byc moze o wiele lepiej dolinkowane, wypozycjonowane z wieksza iloscia BL w google i MSN -------------------- |
|
|
|
Jan 23 2007, 10:38 PM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrators Postów: 255 Dołączył: 26-November 06 Skąd: POLSKA Nr użytkownika: 273 Numer GG: 893290 |
spokojnie panowie
strony w formacie abc.pl/abc nie sa przyjmowane jako osobne podstrony do systemu chyba ze nie ma strony abc.pl w systemie (te które sa beda niedlugo weryfikowane) jesli bedzie to forum.abc.pl i spelniac bedzie wymagamia nie bedziemy mieli przeciwskazan aby bylo nawet w innej kategorii niz fora, chodzi o to aby nie byla w nim setek linków ze stopek, musi byc zadbane i wlasnie z tymi ograniczeniami, tematyczne i w pewien sposob indywidualne i takie ze zostanie uznane nie tylko przez nas ale i przez was za takie ze bedzie moglo byc przeniesione. Nie zapadły jeszcze decyzje ostateczne jakie dokładnie parametry bede musiały takie fora spełniac. Jak zostanie to wprowadzone każdy bedzie miał możliwość zaprezentowania swojego forum aby zostało przeniesione. -------------------- Wszystkie informacje proszę na PRIV (FORUM). Mają być szczegółowo opisane o co chodzi abym nie musiał główkować! :) |
|
|
|
Jan 23 2007, 10:49 PM
|
|
|
1. A ja mam dosc twojego ujadania, bo skomplesz jak pies zebrzacy i wkurza mnie twoje pazerniactwo na punkty Człowieku weź zainwestuj w jakieś tabletki.... Nic takiego nie napisałem a Ty już po mnie jedziesz.... Jakieś problemy ze sobą masz czy co ? Jak nie masz nic sensownego do dodania to zachowaj te uwagi dla siebie i poczekaj na decyzję "seo".... P.S. Powtarzam pytanie czy instalacja skryptu na forum jeżeli jest ono w katalogu "forum" jest taka jak opisana w procesie instalacji skryptu dla forum phpBB by przemo czy trzeba coś zmieniać? |
|
|
|
Jan 23 2007, 11:24 PM
|
|
|
panowie Admini, nie robmy parodii z regulaminu !!!
spokojnie panowie jesli bedzie to forum.abc.pl i spelniac bedzie wymagamia nie bedziemy mieli przeciwskazan aby bylo nawet w innej kategorii niz fora, chodzi o to aby nie byla w nim setek linków ze stopek, musi byc zadbane i wlasnie z tymi ograniczeniami, tematyczne i w pewien sposob indywidualne i takie ze zostanie uznane nie tylko przez nas ale i przez was za takie ze bedzie moglo byc przeniesione. to co moze jesli pojdziemy tym torem rozumowania to zaczniemy ladnie wygladajace FORA tworzyc i dodawac je do systemu z : google BL - 0 MSN BL - 11 i nowo powstałe fora beda dodawane do kategorii tematycznych? to ja zakladam od razu takich 20 w tematyce BIZNES I EKONOMIA i gwarantuje, ze te fora beda miały dokladnie 2 linki wychodzące i rel="nofollow" oraz beda w formacie forum.abc.pl po prostu nie przeginajmy!!!!!!!!!!!! -------------------- |
|
|
|
Jan 24 2007, 09:56 AM
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() Grupa: Root Admin Postów: 1,529 Dołączył: 25-July 06 Skąd: Anglia Nr użytkownika: 1 Numer GG: 6243808 |
fora i katalogi aby dostac sie do systemu musza miec minimum 500 BL .
Jesli mowimy o przenoszeniu for do innej kategorji musi miec jeszcze jeden parametr brak linkow wychodzacych z podstron czyli : Katalogi i fora 500 BL Kategorja tematyczna 500 BL + rel="nofollow" dla linkow ze stopek i topikow Niema od tego odstepstw -------------------- Tanie pozycjonowanie i skuteczne pozycjonowanie to sztuka dla nie licznych. Jeśli nie umiesz sam wypozycjonować strony skożystaj z profesionalnej firmy która zajmuje się robieniem audytu strony, reklamami w Google AdWords, reklama w internecie
TANIE POZYCJONOWANIE - klikni tutaj - Tanie Pozycjonowanie AUDYT STRONY - klikni tutaj - Audyt strony REKLAMA w Google AdWords - klikni tutaj - Google AdWords REKLAMA W INTERNECIE - klikni tutaj - Reklama w Internecie |
|
|
|
Jan 24 2007, 11:38 AM
|
|
|
napisałem spełniać będzie wymagania (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dla for jest jasne jakie wymagania więc nie widziałem potrzeby bardziej tego uściślać bo wydaję mi się że to jest wiadome.
nie wiemy jakie jeszcze rzeczy oprócz braku linków lub z parametrem nofollow beda musialy byc spelnione aby to sie stało i dlatego decyzje co i jak do konca jeszcze nie zapadły ale czesc osob miało takie sugestie i dlatego tylko taka mozliwość widzimy ale pod warunkami i to dośc ostrymi -------------------- Wszystkie informacje proszę na PRIV (FORUM). Mają być szczegółowo opisane o co chodzi abym nie musiał główkować! :) |
|
|
|
Jan 24 2007, 12:26 PM
|
|
|
Linkornik ![]() Grupa: Members Postów: 2 Dołączył: 23-January 07 Nr użytkownika: 451 Numer GG: 898668 |
CYTAT rel="nofollow" dla linkow ze stopek albo sygnaturki widoczne tylko dla zalogowanych (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9th September 2010 - 08:53 AM |