![]() ![]() |
Dec 15 2006, 07:00 PM
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() Grupa: Root Admin Postów: 1,529 Dołączył: 25-July 06 Skąd: Anglia Nr użytkownika: 1 Numer GG: 6243808 |
Poniewaz jest wiele pytan i nie jasnosci i jak widze forum to zamalo zeby wytlumaczyc pewne aspekty dzialania systemu. Pomyslalem sobie nad odpaleniem radia (lub czegos pochodnego) gdzie bedziecie mogli mi zadawac pytania na czacie a odpowiedzi juz bedzie mozna sluchac u siebie glosowo. Mozna by bylo takie spotkania przeprowadzac raz na tydzien moze raz na dwa tygodnie. Co o tym myslicie i jakie jest wasze zdanie ?
-------------------- Tanie pozycjonowanie i skuteczne pozycjonowanie to sztuka dla nie licznych. Jeśli nie umiesz sam wypozycjonować strony skożystaj z profesionalnej firmy która zajmuje się robieniem audytu strony, reklamami w Google AdWords, reklama w internecie
TANIE POZYCJONOWANIE - klikni tutaj - Tanie Pozycjonowanie AUDYT STRONY - klikni tutaj - Audyt strony REKLAMA w Google AdWords - klikni tutaj - Google AdWords REKLAMA W INTERNECIE - klikni tutaj - Reklama w Internecie |
|
|
|
Dec 15 2006, 08:25 PM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 55 Dołączył: 26-August 06 Nr użytkownika: 40 |
nie prościej zrobić jakiś czat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
Dec 15 2006, 08:48 PM
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() Grupa: Root Admin Postów: 1,529 Dołączył: 25-July 06 Skąd: Anglia Nr użytkownika: 1 Numer GG: 6243808 |
Forma pisana to nie forma glosowa. Do tego dochodzi szybkosc przekazania informacji i naj wazniejsze w moim przypadku - forma przekazu - jak wiesz pisownia nie jest moja mocna strona
-------------------- Tanie pozycjonowanie i skuteczne pozycjonowanie to sztuka dla nie licznych. Jeśli nie umiesz sam wypozycjonować strony skożystaj z profesionalnej firmy która zajmuje się robieniem audytu strony, reklamami w Google AdWords, reklama w internecie
TANIE POZYCJONOWANIE - klikni tutaj - Tanie Pozycjonowanie AUDYT STRONY - klikni tutaj - Audyt strony REKLAMA w Google AdWords - klikni tutaj - Google AdWords REKLAMA W INTERNECIE - klikni tutaj - Reklama w Internecie |
|
|
|
Dec 16 2006, 04:35 AM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 55 Dołączył: 26-August 06 Nr użytkownika: 40 |
hmm tak mi przyszło ba myśl że to by niosło na pewno za sobą ograniczoną liczbe użytkowników mogących słuchać live, no chyba że zakupilibyście jakiś hosting z slotami ale to wychodzi dość drogo
|
|
|
|
Dec 16 2006, 12:47 PM
|
|
|
leximax - spokoinie ograniczen nie bedzie - serwer da rade chyba ze zajade locze 100 Mbps (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ale to musialo by byc duzoooo sluchaczy przy jednym strumieniu 32 kbps
|
|
|
Dec 18 2006, 04:23 PM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 38 Dołączył: 12-October 06 Nr użytkownika: 146 Numer GG: 2825207 |
CYTAT Zapraszamy w każdą niedziele o godz. 18.00 do słuchania audycji poświęconej Pozycjonowaniu i Google. Audycje bedzie prowadził Paweł Kobis z firmy Work-Elite Ltd. w Anglii i jego goście. Audycja bedzie nadawana w formacji winamp i aby jej słuchać należy go zainstalować Klikni aby POBRAC Audycja jest dostępna pod adresem www.radio.linkorn.pl:8000 Proponuję, aby taką audycję nagrać i puszczać co jakiś czas (nie tylko o 18:00 w niedzielę) - Ja np. mam weekendy mam zajęte i nie mam czasu posłuchać porad, a chętnie bym to zrobił. |
|
|
|
Dec 18 2006, 05:29 PM
|
|
|
Bardzo dobry pomysl (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) - moze poprostu narazie beda one nagrywawane i udostepniane do sciagniecia (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) a jak sie uzbiera wiecej tego to juz sie zrobi nonstop i moze jakas sesowna muza
|
|
|
Jan 22 2007, 08:32 PM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 38 Dołączył: 12-October 06 Nr użytkownika: 146 Numer GG: 2825207 |
Witam, nie miałem okazji załapać się na audycję, czy są jakieś archiwa skąd można je pobrać?
|
|
|
|
Jan 22 2007, 10:19 PM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 433 Dołączył: 10-August 06 Nr użytkownika: 22 Numer GG: 7746143 |
z tego co jest mowa podczas audycji nie ma kopii i nie może być nagrywane, ale znajac zycie mozna znalezc kopie tej ostatniej w sieci (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
Jan 23 2007, 09:28 AM
|
|
|
Niestety tak jak juz bylo to powiedziane moj wydawca polozyl lape na tym i nie dal mi pozwolenia i nikomu z ekipy na nagrywanie tego
|
|
|
Jan 23 2007, 05:07 PM
|
|
|
No tak, dzięki, właśnie ją znalazłem, mi osobiście bardzo się podobało. Nie rozumiem osób, które na PiO wypowiadały się z niesmakiem i pogardą. Może nie jestem specem SEO i nie zajmuję się tym zawodowo, ale jak dla mnie to pomysł na miejscu i wielkie gratki realizacji. Jestem pod wrażeniem. Pozytywnym.
PS. Nie wiem dlaczego wydawca zastrzegł sobie prawo nagrywania audycji, ale dla mnie to mija się z celem, ładnie zgrana audycja na pewno nie zaszkodzi. Wręcz pomoże. A chyba lepiej jak będzie fajnie zgrana i obrobiona oficjalnie i w całości niż ma to robić ktoś z zewnątrz. PS2. Przy nazwach angielskich lepiej mówcie tak jak się je faktycznie wypowiada, bo można odnieść wrażenie, z nie bardzo stoicie z angielskim, no chyba, że to ja nie umiem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
Jan 23 2007, 06:03 PM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 87 Dołączył: 21-September 06 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 101 |
CYTAT Przy nazwach angielskich lepiej mówcie tak jak się je faktycznie wypowiada, bo można odnieść wrażenie, z nie bardzo stoicie z angielskim, e tam, jak sie uzywa jakichs slow tysiace razy, to sie je zdrabnia/tworzy swoej wersje. stad gugle/gogle/gugiele np, dla mnie tobardziej naturalne w sumie. i sluchalo sie ok, tylko aniol, zapalniczka zaklocasz troche (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) -------------------- fofire.net - dawno temu w 2001...
Katalog.fofire.net - mini_otwarty i kolejny Katalog.pysznie.com prawie jak linki ;) |
|
|
|
Jan 23 2007, 07:36 PM
|
|
|
No tak, racja, ale jak usłyszałem Tallbar to chwilę mi zajęło zastanowienie się o co chodzi, osobiście odniosłem wrażenie ze autorzy specjalnie mówili w ten sposób, aby każdy mógł zrozumieć, nawet Ci, którzy z angielskim są na bakier. Aniol z Anglii jest i pewnie nieźle posługuje się tym językiem, zatem wierzę, że celowo posłużył się tym nazewnictwem. Z resztą nie ma się co czepiać, było OK, oby tak dalej!! Nic dodać nic ująć, warto wysłuchać doświadczeń innych, tym bardziej, że nie każdy z chęcią się nimi dzieli. Zatem ta postawę się chwali, a wiedza każdego z nas i tak jest wypadkową doświadczeń innych i własnych.
|
|
|
|
Jan 23 2007, 07:41 PM
|
|
|
Cholerny nauluk - zucam palenie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Co do reszty kazdy z nas ma skroty wlasne czy to jezykowe czy tez mysleniowe. Ja uwazam ze kazdy powinien sie zaimowac swoim. Faktycznie prowadzenei radia to juz jest cos ale powiedzmy sobie prawde do radia sie bierze poliglote ktory pieknie bedzie mowil i wyraznie (i nie palil (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) ja jestem technikem ktory nacodzien posluguje sie zupelnie innym jezykiem niz przystoi to w radiu - nie jestem taki elokwetny i wygadany. Staram sie znalesc na tym stanowisku i przekazac wszystkim czesc mojej wiedzy. Dlaczego beda ataki i to coraz mocniejsze odpowiedz jest dziecinnie prosta. Utrudniam tym zycie "pozycjonera" w momencie keidy ksiazka sie ukaze + wiedza z audycji spowoduje tylko tyle ze cwaniaki z PiO ktore mysla ze sa bogami bo znaja kilka dlamnie dziecinnych sztuczek beda mieli potezna konkurencje !! Teraz moga sobie jaja z was robic bo maja asy ale ja im je zamierzam wybic z reczek i przekazac wszystkim za FREE - no prawie za free wybaczcie ale PWN nie zgodzilo sie na wydanie ksiazki za darmo (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) . A oco ich ostatnio szlak trafil - mysle ze o jedna zasadnicza sprawe. Zwrucilem uwage na frazy niszowe o czym zapominacie , przypomnialem o omtymalizacji strony i pokazalem nazedzie do pieknego dobrania slow na stronie. Te 2 rzeczy dobrze zlozone zesoba moga bardzo im namieszac w ich dzialalnosci i to ich boli -------------------- Tanie pozycjonowanie i skuteczne pozycjonowanie to sztuka dla nie licznych. Jeśli nie umiesz sam wypozycjonować strony skożystaj z profesionalnej firmy która zajmuje się robieniem audytu strony, reklamami w Google AdWords, reklama w internecie
|
|
|
Jan 24 2007, 03:24 PM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrators Postów: 255 Dołączył: 26-November 06 Skąd: POLSKA Nr użytkownika: 273 Numer GG: 893290 |
CYTAT ze cwaniaki z PiO ktore mysla ze sa bogami chyba trochę przesada. Raczej bym powiedział osoby które maja inny pogląd na pozycjonowanie, a raczej na zarabianie na pozycjonowaniu (wybiciu strony na konkretne pozycje i tam zarabianie). Na PIO jest wiele osób które się znają na tym i dzielą się swoją wiedzą. Są też pewnie tacy co wręcz odwrotnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ale tak jest wszędzie. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Może to być iz właśnie pewne elementy które są poruszane, burzą pewne stereotypy i jak wielu widzi coraz trudniej jest utrzymywać swoje pozycje. Poprostu wielu ludzi ma coraz większą wiedzę na ten temat. Fakt jest jeden ANIOL ciebie wielu nie lubi, być może za wiedze, być może za sposób bycia i podejcia do niektórych i do tego powinieneś się przyzwyczaić. Twoje pomysły bez względu czy będą najlepsze na świecie w tej kwestii będą przez niektórych torpedowane z cała swoja mocą tylko dla samego faktu że to ty powiedziałeś. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jakby może ja coś powiedział lub kto inny rozeszło by się to bez echa, ale Twoja osoba jest znana wielu i to różnie że zawsze bedzie to budziło kontrowersje. -------------------- Wszystkie informacje proszę na PRIV (FORUM). Mają być szczegółowo opisane o co chodzi abym nie musiał główkować! :) |
|
|
|
Jan 24 2007, 03:59 PM
|
|
|
Linkornik ![]() Grupa: Members Postów: 2 Dołączył: 24-January 07 Nr użytkownika: 454 Numer GG: 9670259 |
może aniol nie możesz, ale ktoś nagrał tą audycję...
-------------------- Pozycjonuję strony i fora - na każdą frazę. Kontakt na e-mail lub GG.
GG: 9670259, E-mail: admin@scretch.info |
|
|
|
Jan 24 2007, 08:10 PM
|
|
|
Moje sprostowanie :
Cwanaki z PiO to - osoby ktore nic wartosciowego nie wnosza, nie dziela sie swoja wiedza z innymi a jedynie krytykuja wszystko ! Jak juz nie maja sie do czego doczepic to czepiaja sie takich idiotyzmow jak mojego jezyka polskiego. Naszczescie problem nie dotyczy calego PiO a jedynie jego czesci userow ale to jest normalne zawsze takie cwaniczki sie znaida i beda bruzdzic na lewo i prawo. -------------------- Tanie pozycjonowanie i skuteczne pozycjonowanie to sztuka dla nie licznych. Jeśli nie umiesz sam wypozycjonować strony skożystaj z profesionalnej firmy która zajmuje się robieniem audytu strony, reklamami w Google AdWords, reklama w internecie
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9th September 2010 - 08:34 AM |