IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Rozdzielenie Kategorii, katalogi i fora
yavaho
post Dec 18 2006, 01:31 PM
Post #1

Advanced Member

Grupa: Members
Nr użytkownika: 187

Mam propozycje utworzenia oddzielnych kategorii dla istniejacej teraz jednej kategorii "Katalogi stron i Fora"
Powod: Są osoby ktore same dodaja sobie strony do katalogów lub korzystają z dodawarki, więc nie ma już sensu dublować link w katalogu korzystająć z systemu wymiany linków.
Go to the top of the page

+Quote Post
aniol
post Dec 18 2006, 01:51 PM
Post #2

Administrator

Grupa: Root Admin
Nr użytkownika: 1
Numer GG: 6243808

Byla taka propozycja na forum ale ja dobrze pamietam nie przeszedl pomysl (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

--------------------
Tanie pozycjonowanie i skuteczne pozycjonowanie to sztuka dla nie licznych. Jeśli nie umiesz sam wypozycjonować strony skożystaj z profesionalnej firmy która zajmuje się robieniem audytu strony, reklamami w Google AdWords, reklama w internecie
TANIE POZYCJONOWANIE - klikni tutaj - Tanie Pozycjonowanie
AUDYT STRONY - klikni tutaj - Audyt strony
REKLAMA w Google AdWords - klikni tutaj - Google AdWords
REKLAMA W INTERNECIE - klikni tutaj - Reklama w Internecie

+Quote Post
gielo
post Dec 18 2006, 02:05 PM
Post #3

Advanced Member

Grupa: Administrators
Nr użytkownika: 4
Numer GG: 7052854

pisałem ja także o tym że linki idące z katalogów w linkornie maja niemalże 100% indeksację w google. Sprubuj to powiedzieć o linkach idących z dodawarek lub ręcznego dodawania do katalogów. Z tego powodu katalogi zostały w systemie, z tego samego powodu katalog aby był dodany musi mieć min. 500BL średniej z google i msn. Z tego też samego powodu katalogi które już są w systemie a nie spełniają w/w wymagań lądują w kategorii śmietnik gdzie jest ich miejsce.

nie widzę sensu rozdzielać tych dwóch kategorii patrząc na powyższe gdyż wartość katalogów i for dyskusyjnych dla google jest podobna. Oczywiście tych linkowanych i zadbanych a nie śmietnisk.
Jeśli już to można było by się zastanowić nad takimi kategoriami jak:
Sklepy internetowe - i tu także trafiały by sklepy a nie śmietników przypominających sklep w minimalnym zakresie.
Nauka i edukacja - to samo jak wyżej
Galerie zdjęć - w 99% dla seo są one bez wartości ale jak ktoś się uparł że jest inaczej i chce pozycjonowac nimi swoje strony to czemu mamy tego zabraniać ? Oczywiście po odpowiednich kosztach.
Bielizna - tu trafiały by wszelkie strony z bielizną w tym erotyczną oraz sklepy z bielizną. Czemu ? bo nie każdy chce mieć linki typu seksowne majtki z bawełny czy też biustonosze.

--------------------
Podstawowe wiadomości i cenne uwagi odnośnie skutecznego pozycjonowania stron na stronie www.topseo.pl

Forum o pozycjonowaniu, na skrypcie IPB www.forum.linux-serwer.info Zapraszam wszystkich nowych i przepraszam starych uzytkowników że będą musieli się rejestrować ponownie :). Zdecydowałem się nie przenosić topików z starego forum na phpbb

Zanim zadasz pytanie, przeczytaj regulamin systemu czy nie zawiera on odpowiedzi na twój problem

+Quote Post
yavaho
post Dec 18 2006, 06:40 PM
Post #4

Advanced Member

Grupa: Members
Nr użytkownika: 187

Nie chodzi mi o wartość jaka przedstawiają katalogi czy fora. Tylko o możliwość wyboru kategorii. Jeżeli od 2-3 lat sam dodawałem strony do katalogów i dalej będe dodawał, to po co teraz mam płacic za dodatkowego linka w tych katalogach, ktory bedzie gdzieś na dole pośród innych linków? Jeżeli ten link ktory osobiście dodałem jest o wiele bardziej wartościowy w odpowiedniej kategorii z odpowiednim tekstem wokoło.

Dałem konkretny przykład dlaczego jest sens rozdzielenia tych kategorii. System ma byc dla uzytkowników. A każdy na swoj sposób pozycjonuje sobie strony. Chodzi mi tylko o większą swobode wyboru kategorii.

+Quote Post
gielo
post Dec 18 2006, 08:17 PM
Post #5

Advanced Member

Grupa: Administrators
Nr użytkownika: 4
Numer GG: 7052854

być może i jest wartościowy. Tylko czy zostanie zaindeksowany to inna bajka. Sprawdz sobie jaki procent masz zaindeksowanych linków z katalogów dodawanych ręcznie czy tez z wyszukiwarki. Pewnie niewielki

--------------------
Podstawowe wiadomości i cenne uwagi odnośnie skutecznego pozycjonowania stron na stronie www.topseo.pl

Forum o pozycjonowaniu, na skrypcie IPB www.forum.linux-serwer.info Zapraszam wszystkich nowych i przepraszam starych uzytkowników że będą musieli się rejestrować ponownie :). Zdecydowałem się nie przenosić topików z starego forum na phpbb

Zanim zadasz pytanie, przeczytaj regulamin systemu czy nie zawiera on odpowiedzi na twój problem

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Nasze Radio
Z powodu aktualizacji systemu i wprowadzania nowych opcji mających na celu poprawę działania systemu jesteśmy zmuszeni wstrzymać nadawanie audycji radiowych do odwołania
Audycja bedzie nadawana w formacji winamp i aby jej słuchać należy go zainstalować Klikni aby POBRAC

Audycja jest dostępna pod adresem www.radio.linkorn.pl:8000

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 9th September 2010 - 08:47 AM