![]() ![]() |
Sep 15 2006, 12:29 AM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 128 Dołączył: 7-September 06 Nr użytkownika: 67 |
kiedys o tym pisalem na innym forum
kiedy poprawicie validacje linkow? to raczej malo roboty jestem tez za tym aby wywalic z linkow wszystkie zbedne rzeczy, czyli jave, 'name' i inne, ktore sa zbedne |
|
|
|
Sep 15 2006, 04:38 AM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 314 Dołączył: 26-August 06 Skąd: Mannheim Nr użytkownika: 41 Numer GG: 2448289 |
nie kumam o co ci chodzi czemu java ci przeszkadza ??
|
|
|
|
Sep 15 2006, 09:50 AM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 128 Dołączył: 7-September 06 Nr użytkownika: 67 |
a w czym pomaga?
wyznaje zasade im mniej kodu tym lepiej pozatym dla systemu chyba tez bylo by to mniejsze obciazenie przy scaganiu danych |
|
|
|
Sep 15 2006, 01:17 PM
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() Grupa: Root Admin Postów: 1,529 Dołączył: 25-July 06 Skąd: Anglia Nr użytkownika: 1 Numer GG: 6243808 |
Kod linku sie vailiduje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) js jest przydatne dla innych wyszukiwarek ktore potrafia czytac js i czytaja slowa ktore tam sa zawarte czyli pomaga wszystkim
-------------------- Tanie pozycjonowanie i skuteczne pozycjonowanie to sztuka dla nie licznych. Jeśli nie umiesz sam wypozycjonować strony skożystaj z profesionalnej firmy która zajmuje się robieniem audytu strony, reklamami w Google AdWords, reklama w internecie
TANIE POZYCJONOWANIE - klikni tutaj - Tanie Pozycjonowanie AUDYT STRONY - klikni tutaj - Audyt strony REKLAMA w Google AdWords - klikni tutaj - Google AdWords REKLAMA W INTERNECIE - klikni tutaj - Reklama w Internecie |
|
|
|
Sep 15 2006, 01:49 PM
|
|
|
XHTML 1.0 Transitional
Error Line 479 column 140: value of attribute "name" must be a single token. ...waw.pl" target="_blank" name="katalog stron" onMouseOver="window.status='kata This attribute can not take a space-separated list of words as a value, but only one word ("token"). This may also be caused by the use of a space for the value of an attribute which does not permit it. Error Line 479 column 160: there is no attribute "onMouseOver". ...nk" name="katalog stron" onMouseOver="window.status='katalog stron'; return t You have used the attribute named above in your document, but the document type you are using does not support that attribute for this element. This error is often caused by incorrect use of the "Strict" document type with a document that uses frames (e.g. you must use the "Transitional" document type to get the "target" attribute), or by using vendor proprietary extensions such as "marginheight" (this is usually fixed by using CSS to achieve the desired effect instead). This error may also result if the element itself is not supported in the document type you are using, as an undefined element will have no supported attributes; in this case, see the element-undefined error message for further information. How to fix: check the spelling and case of the element and attribute, (Remember XHTML is all lower-case) and/or check that they are both allowed in the chosen document type, and/or use CSS instead of this attribute. Error Line 479 column 217: there is no attribute "onMouseOut". ...log stron'; return true;" onMouseOut="window.status=''; return true;" title=" Error Line 479 column 1449: value of attribute "name" must be a single token. ...=307334" target="_blank" name="Hotels Brugge" onMouseOver="window.status='Hot |
|
|
|
Sep 16 2006, 05:56 PM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrators Postów: 320 Dołączył: 26-July 06 Nr użytkownika: 6 |
Ups - dawno temu już poprawiłem walidację, jednak musiała gdzie nastšpić podmiana / zagubienie tych poprawek. Już teraz powinno być w porzšdku.
-------------------- Ważne. Przy opisie problemów proszę podawać wszystkie przydatne szczegóły, zwłaszcza login z systemu i adres strony, jeli tyczy się jej problem.
|
|
|
|
Sep 16 2006, 09:01 PM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 72 Dołączył: 17-August 06 Skąd: Gdańsk Nr użytkownika: 28 Numer GG: 1731530 |
Moja stronka tez nie przechodzila swego czasu validacji z powodu linkow z orna, ale jakos sie tym nie przejmowalem:P.
|
|
|
|
Sep 18 2006, 10:07 PM
|
|
|
no to zostalo jeszcze:
value of attribute "name" must be a single token podmiana spacji na _ powinna rozwiazac problem |
|
|
|
Oct 16 2006, 01:13 AM
|
|
|
no i znow to samo....
http://validator.w3.org/check?uri=www.sebafoto.com piewrszy blad wynika z mojego skryptu, pozostale 4 sa Wasze, licze ze ich nie bedzie |
|
|
|
Oct 16 2006, 01:00 PM
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() Grupa: Root Admin Postów: 1,529 Dołączył: 25-July 06 Skąd: Anglia Nr użytkownika: 1 Numer GG: 6243808 |
Ze tak zapytam co wy ludzie macie na tym punkcie ?
A widziales to : http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.google.pl&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline A strona jest naprawde prosta wiedz pytam poco tak sie tego czepiac ? wiesz o tym ze _blank tez jest niedozwolonym tagiem ? Mamy stawiac na specyfikacje urojonych ludzi czy na jakosc pozycjonowania i wartosciowosc linkow ? Tu zapraszam do wypowiedzi sie przez innych userow : Standard czy jakosc linkow co jest wazniejsze ? -------------------- Tanie pozycjonowanie i skuteczne pozycjonowanie to sztuka dla nie licznych. Jeśli nie umiesz sam wypozycjonować strony skożystaj z profesionalnej firmy która zajmuje się robieniem audytu strony, reklamami w Google AdWords, reklama w internecie
TANIE POZYCJONOWANIE - klikni tutaj - Tanie Pozycjonowanie AUDYT STRONY - klikni tutaj - Audyt strony REKLAMA w Google AdWords - klikni tutaj - Google AdWords REKLAMA W INTERNECIE - klikni tutaj - Reklama w Internecie |
|
|
|
Oct 16 2006, 02:31 PM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 113 Dołączył: 4-August 06 Nr użytkownika: 16 |
Standard czy jakosc linkow co jest wazniejsze ? Chore standardy wsad se tam gdzie zawsze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
Oct 16 2006, 05:01 PM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 433 Dołączył: 10-August 06 Nr użytkownika: 22 Numer GG: 7746143 |
pozycja mojej strony na interesujace mnie wyniki
mam sklep oparty na osc i nie jest on zgodny z pewnymi normami i tak naprawde mam to gdzies jesli i tak moja strona jest na pewnych miejscach w TOP 10 kwestia kto ustalił te standarty (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ale tak naprawde liczy sie pozycja mojej strony wiadomo sa osoby który chca aby ich strona była z czym zgodna ale tak naprawdę wystarczy ze komus nagle cos sie nie spodoba i powie iz standartem jest to czy tamto - jesli to nie ma wplywu na pozycje mojej strony, to nie ma dla mnie znaczenia. Tak naprawde czesto chodzi o ta ikonke która mozna sobie wstawic na stronie. Bez urazy sebcio80 ale jak by czlowiek trzymal sie pewnych zasad tam ustalonych to nie wiem co by było. Patrzšc na stronę www.google.pl ona ma 38 błędów a więc google nie bierze tego pod uwagę, gdyż inaczej ich strona miała by 0. Tak więc sprawa jest jasna i oczywista. Fakt dla kogos kto chce miec stronę zgodnš ze standartami to moze byc problem ale nie uwazam iz jest to rzecz ktora nalezy teraz zmieniac. Inna jest kwestia czy da sie to zrobic przy systemach wymiany linków które formalnie sa przez google zabronione (lub inaczej nie polecane) |
|
|
|
Oct 18 2006, 03:03 AM
|
|
|
ludzie z calym szacunkiem
zeby te zmiany jeszcze byly jakies trudne i skompikowane i mialy na cos negatywny wplyw ale nie maja wystarczy zmienic pare linijek w kodzie i po problemie to, ze Wy nie przejmujecie sie walidacja to juz nie moja sprawa, sami twierdzicie ze oferujecie jakosc. |
|
|
|
Oct 18 2006, 09:21 AM
|
|
|
Juz dawno jest poprawione
-------------------- Tanie pozycjonowanie i skuteczne pozycjonowanie to sztuka dla nie licznych. Jeśli nie umiesz sam wypozycjonować strony skożystaj z profesionalnej firmy która zajmuje się robieniem audytu strony, reklamami w Google AdWords, reklama w internecie
|
|
|
Oct 18 2006, 06:13 PM
|
|
|
Ornowiec ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 25 Dołączył: 18-October 06 Nr użytkownika: 165 Numer GG: 2070xyz |
Juz dawno jest poprawione ale co zostalo poprawione? bo ja caly czas mam: This page is not Valid XHTML 1.0 Strict! Line 181 column 111: there is no attribute "target". Line 181 column 131: value of attribute "name" must be a single token. badz jak ktos woli: This page is not Valid XHTML 1.1! Line 181 column 111: there is no attribute "target". Line 181 column 125: there is no attribute "name". przy linkach linkorna. -------------------- Wszelka treść na forach jest prezentowana przeze mnie całkowicie prywatnie i nie ma związku z moją pracą zawodową.
strona domowa |
|
|
|
Oct 18 2006, 09:55 PM
|
|
|
A boty juz byly na stronie / podstronie ?
|
|
|
Oct 19 2006, 08:51 AM
|
|
|
Ornowiec ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 25 Dołączył: 18-October 06 Nr użytkownika: 165 Numer GG: 2070xyz |
byly.
-------------------- Wszelka treść na forach jest prezentowana przeze mnie całkowicie prywatnie i nie ma związku z moją pracą zawodową.
strona domowa |
|
|
|
Oct 21 2006, 10:53 AM
|
|
|
Ornowiec ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 24 Dołączył: 1-September 06 Nr użytkownika: 50 |
Ja też chciałbym, żeby w ogóle nie było parametru
'name' - niezgodny z XHTML 1.1 oraz 'target' - również.. (rel="external") Najlepiej żeby się określało w jakim standardzie jest strona ;D |
|
|
|
Oct 21 2006, 07:47 PM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrators Postów: 320 Dołączył: 26-July 06 Nr użytkownika: 6 |
Ok, to do kilku dni i poprawki będš wprowadzone.
-------------------- Ważne. Przy opisie problemów proszę podawać wszystkie przydatne szczegóły, zwłaszcza login z systemu i adres strony, jeli tyczy się jej problem.
|
|
|
|
Oct 26 2006, 11:28 PM
|
|
|
Ok, to do kilku dni i poprawki będš wprowadzone. minelo juz szesc. jak wam idzie? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) -------------------- Wszelka treść na forach jest prezentowana przeze mnie całkowicie prywatnie i nie ma związku z moją pracą zawodową.
strona domowa |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9th September 2010 - 08:45 AM |